فسادستیزی در مسیر پیشرفت
شرایط شخصی رهبری برای تحصیل کارآمد 7
7 . فسادستیزی در مسیر پیشرفت
برخی در عرصهی پیشرفت نسبت به فساد تساهلگرا میشوند، در حالی که فسادستیزی یکی از ارکان کارآمدی همهی رهبران الهی است که در ولایت فقیه هم مشهود است. تأکیدات مداوم حضرت امام (رحمت الله علیه) بر جنگ بیپایان فقر و غنا و هشدارهای ایشان نسبت به وقوع فساد در روحانیت و مسئولان گواه بارزی بر این ادعاست. هشدارهای مقام معظم رهبری نسبت به شکلگیری طبقهی ممتاز با زاویهگیری از گفتمان انقلاب اسلامی در دولتها نیز در این راستا قابل تبیین است.
فرمان 8 مادهای که مقام معظم رهبری آن را در سال 80 صادر کردند حاکی از بصیرت رهبری نسبت به رابطهی فتنههای معاصر با فسادهای اقتصادی است. وقتی رابطهی غائلههای بعد از انتخابات با برخی از وابستگان فاسد اقتصادی و برخی از افراد آشکار میشود، معلوم میگردد چرا تا این حد رهبری به ضرورت فسادستیزی در روند توسعه و پیشرفت تأکید دارند. کسانی که اموال بیحسابوکتابی از مسیر رانتخواری به دست آوردهاند باید هم که وقتی احساس خطر میکنند، مثل گربهای که در کنج دیوار قرار گرفته است به چنگ و دندان انداختن متوسل شوند.
وقتی سالها قبل رهبری نسبت به فساد اقتصادی هشدار دادند، خیلیها خواب بودند، اما وقتی فساد میلیاردی اتفاق افتاد، فهمیدیم این بار هم مردم از عمل نکردن مسئولان به هشدارهای رهبری گزیده میشوند.